… også dig der har skæve tænder! Men hvis du netop har skæve tænder, og du derfor er ked af dit smil, hvad gør du så? Vi har talt med tandlægeklinikken You Smile I Smile, og de har heldigvis det helt rette våben til jagten mod skæve tænder – læs med, og bliv klogere.

Som tommelfingerregel siger man, at en fjerdedel af en årgang får rettet deres tænder i løbet af folkeskoletiden. Det skyldes, at tandstillingen på den ene eller anden måde giver risiko for skader på tænderne, tandkødet eller tyggemusklen – og altså ikke at tænderne er skæve. Altså er der for hver årgang også en del børn, der ikke får rettet tænderne, selvom de er skæve, og det betyder, at de i en voksen alder ikke er glade for deres smil.

Det kan der rettes op på med en bøjle. Og vi taler ikke om de traditionelle togskinner, for dem har de færreste voksne lyst til at bøvle med. Næh nej – vi snakker om et mere æstetisk system, nemlig den mere eller mindre usynlige bøjle fra Invisalign.

Invisa hva’ for noget?

Invisalign. En sammentrækning af de to engelske ord “invisible” og “align,” der direkte oversat betyder “usynlig” og “at sætte noget på en lige linje” – og det er nøjagtigt, hvad bøjlen gør. Den rykker dine tænder, så du får dit drømmesmil, og den gør det endda på en skånsom måde, så du ikke oplever så mange smerter, som det er gældende ved de traditionelle togskinner.

Vil du vide mere om Invisalign, kan du bestille en tid til en forundersøgelse hos din nærmeste certificerede behandler. Her kan du få afgjort, om din tandstillingen er egnet til processen med Invisalign, ligesom du kan få flere informationer om processen og ikke mindst prisen. Det er ikke helt billigt, men det er bestemt pengene værd.