Din vej til at blive miljøvenlig: Brugte elbiler

18 juli 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Elbiler vinder virkelig frem her, så det efterhånden er dem, som der ejer biler, der kører på fossile brændstoffer, som andre mennesker, der bruger elbiler, griner ad og ikke omvendt, som det har været længe.

Men hvis du stadig skal kunne grine ad dem med elbiler, så skal du bare lige tænke et skridt foran dem, og det kan du gøre ved at anskaffe dig brugte elbiler eller bare en enkelt af slagsen.

Der er jo mange, der vælger at have en elbil, fordi det er godt for miljøet, men man glemmer så også, at man sætter gang i forbruget og produktionen, når man bestiller en ny elbil, og nogle gange bliver de endda også først lavet, når man har bestilt den.

Og selvom sådan en elbil bliver lavet efter miljøets hensyn, så kommer det stadig til at ramme klimaet i mere eller mindre omfang.

Brugte elbiler

Elbiler gør dig til en god borger

Så hvis man skal drille dem med elbiler og vise, man er bedre end dem, så køber man en brugt elbil, for den er jo allerede lavet, så du øger ikke forbruget og produktionen ved at købe sådan en.

Du kan endda drille den, som der køber sådan en ny elbil, ved at købe elbilen af ham, når han sætter den til salg, ved at du siger, at du specifikt gik efter den brugt, fordi det er godt for klimaet – det har førstebrugeren måske ikke tænkt over.

Desuden er det jo som regel også billigere, end når man skal købe en helt ny elbil, så der er markant mange fordele for dig ved, at du køber elbilen brugt.

Og hvis du er en endnu mere god borger, så sørger du også for at sælge den videre bagefter end at skrotte den, hvis den stadig kan bruges, så der er flere, der kan drage fordel af den.

Flere Nyheder