Få et skarpt tilbud på gulvafslibning ved professionel gulvmand

30 maj 2021 Astrid Pedersen

Drømmer du om at forvandle dit slidte og triste trægulv til et smukt olieret eller sæbebehandlet et af slagsen? Så bør du hyre en dygtig gulvmand som kan forestå gulvafslibning og efterbehandling.

Indledende slibning af gulvet

Den første slibning af gulvet foregår ved hjælp af groft sandpapir. Sandpapiret monteres på den roterende slibe rondel tilhørende gulvafslibning maskinen. Når maskinen føres hen over gulvet, og slibe rondellen roterer i det vandrette plan, vil alle de værste skønhedspletter på nænsom, dog effektiv, vis fjernes.

Ved en gulvafslibning fjernes omtrent en til to millimeter af træværkets overflade hvilket svarer til dybden af eksempelvis skjolder fra spildte væsker, slidspor fra nedtrådt støv, og misfarvninger fra solens skarpe uv stråler. Du vil blive overrasket over hvor stor en forskel denne behandling gør for dit gulv. Træværket vil fremstå både mere ensartet og op til flere toner lysere end før din gulvafslibning. Og så er det klar til næste ombæring af gulvafslibningen.

Afsluttende slibning med fint sandpapir

Når først alle de grimme misfarvninger samt overfladiske skrammer og ridser er fjernet i forbindelse med den indledende slibning vil slibe maskinens rondel påmonteres fint sandpapir. Anden slibe omgang skal pudse træværkets overflade af så det bliver helt glat og endnu mere ensartet. Herefter vil du virkelig kunne se træet fremtræde i al sin glans – det er nærmest som at få et helt nyt gulv!

Efterbehandling af det nyslebne trægulv

Efter den grundige og effektive gulvafslibning vil gulvet være parat til at modtage den efterbehandling som skal give det perfekte finish. Her vil man som regel lægge ud med en ludbehandling som får fibrene i træværket til at rejse sig. Dernæst kan man påføre olie eller sæbe.

Ludbehandlingen gør at gulvets overflade tager bedre imod behandlingen hvilket gør den mere holdbar. Og så kan gulvet holde sig rigtig flot i mange år. Læs mere på https://have-hus.dk/aktiviteter-undervejs-ved-en-gulvafslibning/.

Flere Nyheder