Her finder du svar på alt om et skøde

05 november 2019 Silje Hansen
Her finder du svar på alt om et skøde

Et skøde er det endelige og officielle dokument i en bolighandel. Det er skødet, der beviser at du er den retmæssige ejer af ejendommen. Det er derfor ikke nok med en købsaftale, men et professionelt skøde, der bliver sendt til tinglysning. Et skøde i dag er blevet digitalt, og bliver udarbejdet som en naturlig del baseret på den købsafdel der er indgået mellem køber og sælger. 

Til forskel fra en handelsaftale, der fortæller om de vilkår og betingelser aftalen lyder på, er skødet det faktuelle bevist på selve overdragelsen af boligen. Et typisk skøde indeholder derfor følgende:
Navn
Adresse
CPR-nr.
Oplysninger om ejendommen
Ejendommens stand
Offentlig ejendomsvurdering
Overtagelsesdato
Købesum og pantehæftelser

Et skøde er påkrævet og derfor et lovkrav som dokument i en ejendomshandel, som bevis for køb af en fast ejendom. Det sikrer dig samtidig mod sælger at sælge bolig til en anden eller lade sine kreditorer få sikkerhed i ejendommen. 

Hvem kan hjælpe med at udarbejde skødet?

Der er ingen regler der fortæller, hvem af partner, der skal sørge for skødet og tinglysningen. Men det er meget normalt, at det er køberen der bærer dette ansvar. Det bliver derfor skrevet ind i købsaftalen som en del af aftalen. Her er det en fordel at alliere dig med en professionel advokat, der sikrer dig en aftale, der indfrier det aftalte. Her kan du vælge et af landets mest foretrukne advokater, nemlig eboligadvokat.dk/skoede.

Eboligadvokat.dk er en professionel advokatvirksomhed, som har den vision om at tilbyde kunder og klienter en sikker og tryg juridisk hjælp, der er til at betale. Du kan derfor få hjælp til udarbejdelse af et skøde, købsaftale eller andre vigtige dokumenter, når du skal købe hus, sommerhus, lejlighed, andelsbolig, projektbolig eller en ejerlejlighed. Du får her markedets stærkeste priser af specialiseret advokater. Har du spørgsmål vedr. en bolighandel, kan du altid finde hjælp her. 

Flere Nyheder