Nyd den danske sommer fra en overdækket terrasse

19 juli 2021 Astrid Pedersen

Er der noget bedre end at hygge sig i haven hele sommeren igennem? Det skulle da lige være at slikke sol på en lækker træterrasse.

En træterrasse kan udgøre et stabilt underlag for familiens havemøbler og dermed danne ramme om fælles måltider, hygge, leg og afslapning. Når du vælger en træterrasse som er hævet i niveau over resten af haven kan du oven i købet få en flottere udsigt og flere solskinstimer i løbet af dagen. Og vil du for alvor sætte trumf på din terrasse kan du med fordel få opført en overdækket en af slagsen.

Hvorfor vælge en overdækket terrasse?

Du synes måske at det er en skam at lade det solbeskinnede trædæk overdække. Her til lands handler det jo om at udnytte de sparsomme timer med solskin i de få måneder som udgør den danske sommer. Men her skal du tænke på at sommeren ikke altid er lige gavmild med de bemeldte solskinstimer.

En gang imellem vil du opleve dagevis – måske endda ugevis – med regn, blæst og lave temperaturer, hvis du og din familie stadig ønsker at nyde den friske udendørs luft er det virkelig rart med en helt eller delvist overdækket terrasse.

Med en terrassevarmer kan I hygge jer på terrassen selv om solen ikke skinner. Og på de dage hvor hedebølgen skyller ind over landet vil I kunne søge skygge under overdækningen i de svedende middagstimer.

Kan jeg selv bygge en overdækket terrasse?

Der er stor forskel på at bygge et fladt trædæk på en plan græsplæne og så designe og konstruere en overdækket terrasse. Der er blandt andet mange sikkerhedsmæssige standarder som skal imødekommes når man opfører en træterrasse med overdækning. Terrassen og dens overdækning skal gerne kunne holde hele året rundt, og kunne modstå de til tider barske danske vejrlig.

Læs mere på kun-terrasser.dk

Flere Nyheder