Ordentligt asfaltarbejde kræver omhu

23 juni 2022 Niels Geckler

editorial

Har du en indkørsel, en privatvej eller lignende vil du helt givet sætte pris på asfaltarbejde, der er udført ordentligt.

Asfalt er typisk noget man tænker på som belægning å større veje og offentlige parkeringspladser. Men du kan som privatperson også have glæde af asfalt, for eksempel som belægning i en indkørsel. Eller som repræsentant for en boligforening kan du have gavn af at bruge asfalt som belægning i en baggård. Men uanset hvor du bruger asfalt vil du sikkert have den bedste mulige kvalitet til den rette pris.

Har du en karport med en belægning af fliser som er blevet skæve og måske flækkede, er det slidstærke sorte materiale et fint bud på en ny belægning. Asfalt kan faktisk også bruges som andet end belægning på vandrette overflader. Asfalt kan for eksempel også benyttes til at fugtisolere murværk og sokkel på dit hus. Når det har så stor udbredelse er det fordi der er tale om et stærkt og økonomisk materiale, der egner sig rigtig godt til mange mange ting.

 

pris på asfaltarbejde

Det består asfalt af

Den slidstærke sorte belægning består af en blanding af sten og et bindemiddel, der hedder bitumen. Den knuste stenmasse udgør langt det meste af asfalten nemlig ca. 95 %, mens bindemidlet udgør de resterende 5 %, dog kan der være tilsat forskellige stoffer for at give asfalten særlige egenskaber ligesom den helt præcise sammensætning af sten og bindemiddel kan tilpasses den givne situation og anvendelse.

Bindemidlet bitumen er det klæbrige sorte stads, der giver asfalten sin karakteristiske sorte farve. Det er et produkt, der udvindes fra olie. Asfalt har tilsyneladende været brugt i en eller anden form i adskillige tusinde år, viser arkæologiske fund, og det vil måske overraske mange. Selv om der også laves veje af andre materialer som for eksempel motorveje af beton har det på ingen måde udkonkurreret asfalten. 

Flere Nyheder