Sådan foregår en gulvafslibning

08 april 2022 Niels Geckler

advertorial

Med en gulvafslibning fra gulvkanonen ApS kan du gøre dit trægulv flot igen. Gulvafslibning er en proces i flere led, men det er ikke så stort et projekt.

Hvis du har fundet ud af, at du kan få gjort dit nedslidte og grimme trægulv flot gen med en afslibning og ikke behøver at få lagt helt nyt gulv kan du vælge at forsøge selv eller at tilkalde en fagmand og betale dig fra opgaven.

Men måske er det under alle omstændigheder en god idé at have en fagmand inde over til at hjælpe dig med at vurdere mulighed og behov, hvis du ikke selv har den fornødne viden og erfaring med den slags. Du skal nemlig også have afklaret, om det er nok med en afslibning, eller om man skal gå mere grundigt til værks og foretage en afhøvling. Her går man grovere til værks og det kræver en afslibning bagefter at få gulvet pænt.

gulvafslibning på Sjælland

Sådan foregår gulvafslibningen

En professionel gulvafslibning starter med at beboeren i huset har sørget for at ryde det gulv, der skal slibes af, så fagfolkene kan komme til med udstyret. Desuden støver det noget, så få afdækket møblerne. Så begynder selve afslibningen med den grovslibning, der tager det værste snavs og skidt og får ridser og så videre til at forsvinde og giver gulvet en ensartet overflade. Derefter skal der en slibning til med finere slibepapir for at få en pæn overflade på gulvet.

det sidste skridt er at efterbehandle gulvet. Mange vælger at give gulvet en lakering, fordi et lakeret gulv nok er noget af de nemmeste at gøre rent og vedligeholde, når vi taler trægulve i hver t fald. Men du kan få et mere karakterfuldt og rustikt udtryk med en ludbehandling. Du kan få lud til gulvet med pigment i, der toner gulvet.

Flere Nyheder