Ting der kan være vigtige at kende til ift. misbrugsbehandling

30 juni 2022 Silje Hansen

editorial

Kæmper du med et misbrug af den ene eller andet art? Så er der en håndfuld ting, der kan være gode at kende til. Og dem kommer vi selvfølgelig nærmere ind på her. Det kan forhåbentlig også gøre det mindre uoverskueligt for dig at tage skridtet og starte et sted. 

Disse ting er vigtige at vide om misbrugsbehandling 

Behandlingen tager afsæt i dine behov 

Det er vigtigt at understrege, at din kommende misbrugsbehandling tager afsæt i dine behov. For selvom der kan komme mange forskellige personer ind på et misbrugscenter med samme misbrug, så kan der være forskellige måder, de hver især skal hjælpes på. Og det er essentielt, at der tages højde for det. Heldigvis er det også noget, de fleste misbrugscentre selv vægter. 

Misbrugscenter

Du kan ofte få pårørende med i din behandling 

En anden ting du skal vide er også, at du ofte kan få pårørende med i din behandling – hvis både du og de selvfølgelig har lyst til det. Men det kan være en god idé at takke ja til, da det kan spille en stor rolle ift. din fremgang. 

Der tages anerkendte metoder i brug 

En tredje ting du skal vide om misbrugsbehandling er, at der tages anerkendte metoder i brug – og det er ikke uvæsentligt. For det kan betyde, at der er ekstra stor sandsynlighed for, at behandlingen kommer til at virke – og det er naturligvis kun i din interesse, nu hvor du endelig skal ind på et misbrugscenter. 

Du kommer til at bo på et misbrugscenter

En ting der også er vigtig at fremhæve er, at du kommer til at bo på et misbrugscenter i den periode, hvor behandlingen foregår. Du kommer derfor også ind i rolige rammer, hvor du får ekstra plads til at arbejde med dig selv, og at du skal bryde med dit misbrug.

Flere Nyheder